tori Puig
Una cooperativa ètica pot canviar la nostra comunitat
No puc evitar estimar el meu país adoptat, Catalunya. Els Pirineus, el Delta de l’Ebre, el Montseny, Montserrat, la Costa Brava, el Cap de Creus i el meu estimat Parc de Montnegre i el Corredor. Vivim en una bellesa tan tremenda que he dedicat la major part dels meus anys a la seva conservació.
Vaig començar una ONG a Olzinelles, al Vallés Oriental que es deia BlackElk.
Vaig veure problemes a la nostra comunitat i he volgut ajudar a resoldre’ls. He rescatat cavalls abandonats i maltractats del Maresme i el Vallés Oriental. Tots anaven cap a l’escorxador però els vam salvar.
Els hem deixat viure el reste de la seva vida amb dignitat, felicitat i companyía i, a la vegada, han ajudat a controlar la biomassa al sotabosc i a prevenir incendis forestals. Han ajudat a desenterrar el plàstic que queda de les antigues granges de maduixes abandonades, hem tret més de 4 tones.
La majoria d’aquest treball, l’he realitzat pel meu compte amb el suport econòmic d’uns quants amics i de els nostres recursos personals. Hem tingut un bon grapat de voluntaris i estic molt agraïda pel seu suport. No he tingut cap sou durant 6 anys, però he treballat 60, 70 i 100 hores setmanes perquè sé que el nostre món canvia i que si no treballem cap a la seva conservació, els nostres fills no tindran un bon futur. La vida al nostre planeta no tindrà futur.
Per ajudar a finançar aquesta ONG vaig muntar un petit restaurant ètic al meu poble, Sant Iscle de Vallalta. Vull crear una empresa que assumeixi la seva responsabilitat cultural, així com l´impacte social i ambiental. Vull pagar salaris a persones en risc d’exclusió social, servir menjar ecològic local, reduir els residus i oferir un lloc perquè els artistes locals puguin compartir el seu talent. És un gran somni, però són els que tinc.
Crec que aquests són els somnis que necessitem avuí en día.
No tinc massa fé en el nostre govern per resoldre els problemes que ens afecten, però tinc fe en la gent. Tinc fé en la meva comunitat a Catalunya. Crec que quan treballem junts podem moure muntanyes i provocar canvis.
Crec que amb poques persones podem gestionar un restaurant sense ànim de lucre que ajudi a conservar territori al Parc de Montnegre i a les poblacions que l’envolten, tinc fe que podem reduir l’exclusió social.
Crec que el nostre impacte influirà en el nostre govern i en la nostra comunitat per treballar més per resoldre els problemes que tenim i els problemes que heredaran els nostres fills.
Una cooperativa sense ànim de lucre significa que podem treballar, obtenir ingressos i ajudar la nostra comunitat.
Podem triar les nostres hores de treball, on i què ens agradaría fer, hi ha prou espai per oferir cursos, és a dir, música, Pilates, Ioga, Patchwork, anglès, teixir o meditar. Podem proporcionar l’espai necessari als adolescents del nostre poble que surten de l’escola d´hora. Un lloc on els nens poden formar grups com “Friday for Future” o clubs de ciències. Podem convidar biòlegs, astrofísics i economistes ecològics a fer xerrades que ens inspiraran. Oferir nits de poesia i rondalles. Podem explotar els espais de la nostra ONG, oferir visites per augmentar la comprensió pública sobre la natura i la cura dels animals de rescat.
Si voleu formar part d’una cooperativa sense ànim de lucre, vingueu a una reunió el 20/10/10/2019 a Ocell Negre, carrer Sant Jaume # 3, Sant Iscle de Vallalta.
Per a més informació:
638242918
info@ocellnegre.com