top of page
Search
  • Writer's picturetori Puig

Que és un restaurant feminista?

Ocell Negre és el primer restaurant ètic, post capitalista/feminista de Catalunya, una descripció certera per a un concepte bastant simple que el nostre model d'empresa acull, així també tenim a la nostra comunitat factors de l'impacte social, cultural i mediambiental.


El que fem és:

1. Contractem gent de la nostra comunitat que estan en risc d'exclusió social.

2. Oferim una plataforma per als artistes locals on poden compartir el seu treball i guanyar diners.

3. Treballem amb granges locals i empreses que comparteixen els nostres valors, i donem el 10% dels nostres guanys a Blackelk.org una ONG local que crea terres de confiança per conservar la increïble biodiversitat que envolta Sant Iscle de Vallalta.


De moment, estem treballant per donar feina a dones de la nostra comunitat que estan en risc d'exclusió social a causa d'una família nombrosa i de les responsabilitats de la casa, que no estan repartides amb equitat. Aquestes dones són particularment vulnerables, fins al punt que depenen econòmicament d'altres persones. Això afecta la seva autonomia, la pensió futura i la seguretat.


Alhora hi ha una crisi migratòria a tot arreu del món. Entenem que aquesta crisi ha estat polititzada en la pitjor manera possible. Aquests immigrants ara son a la nostra comunitat i, sense feina, tenen el risc de delinquir. La migració en massa continuarà mentre la guerra, el canvi climàtic i la inestabilitat econòmica continuïn afectant els països vulnerables d'arreu del món; podem escollir ignorar aquest sentiment d'inestabilitat o podem adreçar-ho cap a un camí que incorpori aquestes persones es a la nostra comunitat. Estem treballant per donar feina a alguns d'aquests 65 joves indocumentats que viuen a la nostra comunitat. Aquests joves hauran d'adherir-se als nostres valors si volen tenir feina, i nosaltres ajudarem amb l'aculturació proporcionant un treball constant i solidari en un entorn que defensa la justícia social per a tots els que s'han independitzat del país d'origen, identitat sexual o gènere.


Tenim molts plans, estigueu atents per saber com naveguem aquesta aventura idealista per millorar el món que ens envolta.

75 views0 comments
bottom of page